Motocross- og racingklubber i Norge

I tillegg til vanlige bil- og motorsykkelklubber, kan du finne klubber for mer spesialiserte kjøretøy. Vi kan for eksempel nevne racingbiler som brukes på bane, gjerne til konkurranser i inn- og utland. Vi kan også nevne motocross, som er en populær motorsport blant adrenalinjunkier. Noen får et kick av å spille på gratis spilleautomater på nettcasinoer som Storspiller.com, mens andre oppnår spenning av fysiske aktiviteter som motorsport. Vi skal nå se nærmere på motocross- og racingklubber her til lands!

Hva er motocross?

Dersom du liker fart, spenning, brå svinger og i tillegg ikke har noe imot gjørme på klærne, da er motocross definitivt sporten for deg. Motocross er enkelt forklart en gren innen motorsport, som gjennomføres med en cross-sykkel på baner av sand, jord eller lignende. Et løp i motocross blir som regel gjennomført over to heat, altså to omganger. Ofte starter hele 30 deltakere samtidig. Her i Norge er det tillatt å bedrive motocross på spesielt tilrettelagte områder. Dette må arrangeres av en klubb med medlemskap i NAF. I tillegg må alle som deltar i motocross være lisensiert.

Hva er racing?

Hvis du foretrekker rene klær og fire hjul, men samtidig er opptatt av fart og spenning, så er kanskje racing et bedre alternativ. Også racing er en motorsport, og gjennomføres so, regel på bane eller asfalt. I racing er det – i likhet med motocross – massestart i løpene. Det arrangeres en rekke norgesmesterskap innen racing under Racing NM. Noen kjente varianter av racing er NASCAR, Formel 1 og STCC.

Konkurranser og turneringer

Både innen racing og motocross, så vel som de fleste andre motorsporter, arrangeres det turneringer og konkurranser. Disse konkurransene kan være for både amatører og profesjonelle, så du kan fint delta i konkurranser selv om du er relativt ny til motorsporten. Er du en ihuga fan kan du gjerne delta som publikum i Racing NM eller lignende.

Norske klubber innen racing

Det finnes flere racingklubber i Norge. Her kan du treffe andre som interesserer seg for lynraske biler, og kanskje til og med få noen nye venner med samme hobby som deg. Blant de mest kjente racingklubbene i Norge finner vi:

  • Tvedestrand Racing Klubb
  • Helganes RC Klubb
  • Nordhordaland Racing Klubb
  • MK Trondheim Racing Klubb

Motocrossklubber for nordmenn

Dersom du er mer interessert i motocross, finnes det klubber også for deg. Vi skal nå se nærmere på noen av klubbene innen denne sjangeren i Norge. Vi ramser opp både store og små klubber:

  • Os MC & MX Klubb
  • Sotra MX Klubb
  • Stord Motorsportklubb
  • Lier Motorsportklubb

Bli med i en klubb

Du kan enkelt bli medlem i en motocross- eller racingklubb. Det eneste du trenger å gjøre er å melde deg inn via nettsiden. De fleste klubbene blir glade for de medlemmene de kan få, da økonomiske bidrag og nye ansikter i klubben alltid er velkomment. Du må betale en liten avgift per år eller måned når du er medlem i en motorsport-klubb, men vi snakker ikke om store summer. Du får uansett veldig mye igjen for medlemskapet ditt, for eksempel i form av nye venner. I tillegg kan du bli invitert med på samlinger, arrangementer og lignende, noe som alltid er morsomt. Sjekk ut klubbene innen motocross eller racing nær deg, og finn en klubb som passer for akkurat deg. Du vil nok ikke angre, så kjør på!