Å bli medlem i en bil- eller motorsykkelklubb

Interesserer du deg for bil, men er for øyeblikket ikke med i noen klubb eller forening? Dette kan kanskje føles litt ensomt, spesielt om du ikke har noen å diskutere hobbyen med. Noen interesserer seg for bil eller motorsykkel generelt, mens andre fokuserer fullt og helt på ett merke, eller én type kjøretøy. Vi skal nå se nærmere på fordeler ved å bli med i en klubb.

Vurder medlemskap

Dersom du ønsker å bli del av et større fellesskap, bør du absolutt vurdere å melde deg inn i en bilklubb. Dette er enkelt! Du trenger som regel bare å finne klubbens nettside og melde deg inn. Som regel må du betale en månedlig eller årlig avgift for å kunne være medlem. Til gjengjeld får du mange nye venner, brosjyrer og nyttig informasjon som er gull verdt for en ekte bilnerd. Klubbene arrangerer jevnlige møter, turer og sammenkomster, noe som betyr at du får utfoldet hobbyen din maksimalt.

Sosiale medier

Neste gang du tipper på fotball via Unibet på mobilen, hvorfor ikke stikke innom sosiale medier og se om du finner en bilgruppe av interesse i samme slengen? På sider som Facebook vil du finne grupper for de ulike bilklubbene, eller grupper for dem med interesse for bilen generelt. Meld deg inn i disse gruppene, slik at du kan stifte nye bekjentskaper og få med deg spennende nyheter. Ved å være medlem i bilgrupper på Facebook vil du også kunne bli invitert til samlinger på en enkel måte. Da kan du også se hvem andre som har tenkt seg på samlingen, og finne ut omtrent hvor mange som kommer til å møte opp.

Treff og mønstringer

Den kanskje største fordelen ved å bli med i en bilklubb er – ved siden av å få nye venner og bekjente – at du kan bli med på sosiale sammenkomster. Dette gjelder enten du er med i en bil- eller motorsykkelklubb. Det finnes bilklubber som arrangerer turer og treff, slik at du kan se på de andre medlemmenes biler. Sammen kan dere utveksle tips og gode råd, slik at dere får mer kunnskap på ulike områder. Kanskje du kan lære mer om stell og vedlikehold av biltypen din? Eller få tips til gode forhandlere som selger utstyr eller biler? Når du er medlem i en klubb vil du også kunne få tilgang til å kjøpe bildeler eller biler av andre medlemmer som legger dette ut for salg.

Å bli medlem i en motorsykkelklubb

En motorsykkelklubb har mye til felles med bilklubber. Det har seg imidlertid slik at du må søke om opptak i enkelte klubber. Noen motorsykkel-miljøer er kriminelle, og disse bør du naturligvis unngå. Vi kan nevne klubber som Hells Angels og Bandidos. De fleste motorsykkelklubber er imidlertid for helt vanlige mennesker som interesserer seg for motorsykkel.

Finn en klubb som passer deg!

Hvis du ønsker å bli med i en bil- eller motorsykkelklubb, er det ingen grunn til å vente. Det eneste du trenger å tenke over, er hvilken klubb du ønsker å bli medlem i. Husk at det finnes mange lignende klubber. Vurder faktorer som antall medlemmer, avgifter, hvor hyppig det arrangeres samlinger og lignende. Du bør også tenke over klubbens lokalitet. Bor du i Bergen, er det kanskje mest praktisk å bli medlem i en klubb i bergensområdet – eller i det minste i Vestland. Da slipper du å pendle langt for å treffe resten av medlemmene, noe som er mer praktisk. På en annen side liker du kanskje å kjøre lange turer i bilen din, og da er det vel ingenting i veien for medlemskap i klubber med hovedkvarter andre steder. Klubbene finnes for det meste i norske storbyer som Oslo, Stavanger, Bergen, Tromsø og lignende, men du kan også finne små, lokale klubber på bygda. Det å være medlem i en liten klubb kan også ha sine fordeler, som for eksempel et mer sammensveiset miljø og kortere avstander.